Жителі Донецької області можуть евакуюватися на захід України: як записатися

Мешканці Донецької області мають змогу безкоштовно евакуюватися до західної частини України, оскільки росіяни постійно обстрілюють населені пункти регіону.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Зазначається, що йдеться про Волинську область, яка тепер приймає вимушених переселенців. До цього людей вивозили в Рівненську область.

У відомстві повідомили, що до Волинської області вже евакуювали 53 громадян, серед яких 31 дитина та 1 особа з інвалідністю.

"Евакуйовані отримали ланч-бокси та великодні подарунки. Також їм було надано гуманітарну та психологічну допомогу", – пише Мінреінтеграції.

З розкладом руху евакуаційних поїздів на Волинь до кінця травня та номерами гарячих ліній для попереднього запису на евакуацію можна ознайомитися за посиланням.

Напружена ситуація в Донецькій області

Росіяни намагаються захопити регіон від початку повномасштабного вторгнення і частково їм це вдалося. Під тимчасову окупацію потрапили Маріуполь, Волноваха, Бахмут та Авдіївка. При цьому українські воїни стримують натиск росіян, які б'ють, зокрема, і по мирних жителях.

Голова Донецької ОВА Вадим Філашкін повідомив, що в разі захоплення Часового Яру, росіяни продовжать просуватися вглиб України.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.