Зеленський приїхав до Іспанії на саміт Європейської політичної спільноти

Президент України Володимир Зеленський у четвер, 5 жовтня, приїхав до Іспанії, де візьме участь у саміті Європейської політичної спільноти.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Telegram глави держави.

За інформацією джерел РБК-Україна президент наразі особисто перебуває у місті Гранада в Іспанії.

"Гранада, Іспанія. Саміт Європейської політичної спільноти. Україна нарівні з іншими націями в нашому спільному європейському домі бере участь заради безпеки й стабільності на континенті", – написав Зеленський.

Він зазначив, що під час саміту буде робота в спільних форматах і відбудуться важливі двосторонні зустрічі.

"Ключове для нас, особливо перед зимою, – посилення ППО, і вже є основа для нових домовленостей із партнерами. Готуємося їх підтвердити та реалізувати", – наголосив президент.

Також важливою темою, за його словами, є посилення наявної в Європі архітектури безпеки, зокрема регіональної. Україна має вагомі пропозиції.

Також окрема увага буде приділена Чорноморському регіону та спільній роботі заради глобальної продовольчої безпеки й захисту свободи мореплавства.

"Цей день має бути плідним для України та всієї Європи", – наголосив глава держави.

Саміт Європейської політичної спільноти

Нагадаємо, голова Євроради Шарль Мішель надіслав лідерам держав-членів ЄС запрошення на неформальну зустріч у Гранаді 6 жовтня.

На саміті планується обговорити найактуальніші проблеми, з якими нині стикається ЄС, та розпочати процес роздумів про майбутні пріоритети блоку.

Зокрема, як зазначав Мішель, під час обговорень хочуть торкнутися стратегічного порядку денного на 2024-2029 роки.

Президент України Володимир Зеленський також отримав запрошення на неформальну зустріч лідерів країн Європейського союзу.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.