Зеленський про визнання Росії терористом: це все одно доведеться робити

Рано чи пізно вільний світ повинен буде визнати Росію країною-терористом. І не в якості політичного жесту, а для власного захисту.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на звернення президента Володимира Зеленського.

"Які можуть бути відносини з терористом? Який може бути бізнес з такою країною? Українські дипломати і всі друзі України за кордоном ще більше посилять активність для відстеження і знищення всіх зв'язків країни-терориста з вільним світом. Формальне юридичне визнання Росії державою-терористом, зокрема визнання від Держдепу Сполучених Штатів, потрібно не як політичний жест, а як дієвий захист вільного світу", – зазначив він.

За його словами, це рішення автоматично ускладнить існування для Росії.

"Це все одно доведеться робити – питання тільки в часі і в форматі прийняття рішення. І чим швидше це буде, тим менше зла Росія встигне зробити", – додав Зеленський.

Нагадаємо, українська влада активізувала заклик до світової спільноти визнати Росію терористом після масового вбивства військовополонених в окупованій Оленівці. Напередодні Зеленський заявив, що рішення про такий статус для Москви має бути прийнято вже зараз.

Раніше в Сенаті США схвалили визнання Росії спонсором тероризму. Даний статус потягне за собою додаткові жорсткі санкції, але американську процедуру ще до кінця не пройдено.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.