Зброя західних партнерів проходить комбат-тестинг у війні з РФ, – Резніков

Міністр оборони України Олексій Резніков розповів, що міжнародні партнери України вивчають, як використовується їхня зброя в сучасній війні, і як українські війська ведуть бойові дії проти російських загарбників.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву Резнікова під час телемарафону.

"Їх генерали, їх аналітики, їх генштаби оцінили, як ведуть бойові дії українські ЗСУ, а також сектор безпеки і оборони в цілому. Як приймаються рішення в нашому Генштабі, нашими командувачами тих чи інших сил, або оперативних командувань, і які наслідки з точки зору перемог", – сказав Резніков.

Він також зазначив, що зараз проходить так званий комбат-тестинг зброї західних партнерів в сучасній війні.

"За останні 80 років – це перша відкрита війна, коли в ній беруть участь регулярні збройні сили двох країн. Всі інші збройні конфлікти, які візьмете, – десь або терористи, або якісь повстанці, повалення уряду і т.д.", – заявив міністр оборони.

Він зазначив, що війна проходить із застосуванням всіх сил і засобів, включаючи літаки, артилерію, балістичні крилаті ракети, хімічну зброю та іншого.

"Тому для західних партнерів, я переконаний, це теж цікавий момент – як їх зброя буде працювати тим чи іншим чином", – підкреслив Резніков.

Нагадаємо, Резніков назвав головну помилку Кремля.

Раніше Резніков заявив про те, що світ повинен бути готовий до помсти Росії після поразки.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.