Зброя, яку передають партнери, значно перевершує озброєння окупантів, – Арестович

Радник керівника Офісу президента Олексій Арестович розповів, що зброя, яку Україні передають західні партнери, значно перевершує озброєння російських окупантів.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву Арестовича в інтерв'ю Марку Фейгіну.

"Треба стежити за західною пресою. Там почалося змагання, хто більше дасть зброї Україні. Сьогодні американці оголосили другий пакет допомоги. Я просто процитую, що заявили офіційні американські особи: 72 гаубиці калібру 155 міліметра, до тих, які були. І не тільки американці. Голландці, англійці, можливо, німці. І БПЛА, спеціально доопрацьовані для українських умов, і багато чого смачного поставляється", – зазначив Арестович.

За його словами, російську армію чекає крах, оскільки гаубиці, які приїдуть в Україну, далекобійніші, ніж в окупантів. А це означає, що буде виграна контрбатарейна боротьба.

Арестович пояснив, що в умовах маневру, коли війська супротивників стикаються в контрбатарейній стрільбі, то одні гармати знищують інші гармати. І на нашому боці буде перевага.

"Коли вони спробують налетіти на нашу артилерію авіацією, буде, як сьогодні – позбиваємо. І це глухий кут. Це те, що в англомовній термінології називається game changer weapon – зброя, що змінює правила гри", – додав радник керівника Офісу президента.

Нагадаємо, Арестович пояснив, чому Путін "скасував" штурм "Азовсталі".

Раніше Арестович прокоментував заяву Пентагону про надання Україні бойових літаків.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.