Завдавав збитків понад 20 млн гривень на місяць: чоловік підробив дозвіл на ведення бізнесу

CБУ викрила зловмисника, який підробив та намагався використати "документ за підписом начальника кібердепартаменту СБУ". Таким чином він хотів "розморозити" роботу конвертаційного центру.

Про це повідомляє РБК-Україна із посиланням на прес-службу СБУ.

Центр надавав "послуги" з формування фіктивного ПДВ та мінімізації податків у вигляді оформлення неіснуючих господарських операцій. Він раніше був заблокований через включення до списку ризикових підприємств. Цей конвертаційний центр щомісяця завдав державному бюджету збитків у розмірі 20 млн гривень.

Зловмисник хотів за допомогою підробленого дозволу спецслужби розблокувати роботу центру. Вони надали фейкові документи до регіонального підрозділу податкової служби. Проте фахівці викрили "бізнесмена". Йому вже повідомили про підозру.

За даними слідства, злочинну схему організували керівники кількох комерційних структур. Продовжується досудове розслідування для притягнення до відповідальності інших учасників правочину.

Фото: СБУ викрила зловмисників (ssu.gov.ua)

Нагадаємо, співробітники СБУ викрили колишнього чиновника Державної судової адміністрації. Він був причетний до схеми закупівлі неякісного обладнання потреб відомства.