“Зараз країни виборюють вигідні позиції”: в ГУР зробили несподівану заяву про закінчення війни

В Україні триває повномасштабна війна. І її закінчення є чи не найбільшим питанням сьогодення. Однак, як завив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький в інтерв'ю виданню The Economist, Україна, на його думку, не має можливості перемогти росію на полі бою, а вихід на кордони 1991 року не гарантує завершення конфлікту.

Що прогнозують у ГУР

Представник ГУР підкреслив, що навіть у випадку відкидання російських військ назад до кордонів, це не припинить війни. Він наголосив на тому, що протистояння між двома країнами може завершитися лише через укладання мирних угод. Обидві сторони ставляться до бойових дій як до "підготовки до переговорів", прагнучи вибороти більш вигідні позиції перед майбутніми дипломатичними зустрічами.

Суттєві переговори можуть початися не раніше другої половини 2025 року. До того часу росія стикнеться з серйозними викликами, – зауважив Скібіцький.

Він також вказав, що російські військові виробничі можливості, хоч і зросли, але досягнуть плато на початку 2026 року через дефіцит матеріалів та інженерів. У кінцевому підсумку, обидві сторони можуть залишитися без зброї.

Джерело: 5692.com.ua