Заборгованість по зарплатам у Кам’янському сягнула 15 мільйонів гривень

Сума заборгованості по виплатам заробітної плати у місті Кам’янське перевищила 15 мільйонів гривень. 

Таку інформацію повідомила заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів міської ради, керуюча справами виконавчого комітету міської ради Світлана Колісніченко на черговому засіданні робочої групи з питань погашення заборгованості та легалізації виплати  заробітної плати й зайнятості населення у м. Кам’янському.

На засіданні групи заслухали представників суб’єктів господарювання м. Кам’янське, які протягом 2022-2023 років допустили заборгованість із виплати заробітної плати. Відповідальні особи підприємств боржників надали пояснення стосовно причин виникнення заборгованості та визначили можливі шляхи її погашення у найближчий термін.

Заступник голови робочої групи, начальника відділу Іван Процик доповів присутнім про ситуацію із заборгованості по виплатам заробітної плати за станом на цей час. У доповіді він зазначив, що кількість підприємств боржників станом на 1 лютого 2023 року по відношенню до 1 січня 2022 року зменшилася на 2 підприємства, але розмір заборгованості збільшився на 1 890 900 гривен. Так, на 1 лютого поточного року сума заборгованості складає 15 139 000 гривень, що на 14,3% більше показників минулого періоду.

За результатами проведеної наради головою робочої групи Світланою Колісніченко надано розпорядження відділу праці звернутися до Міністерств та відомств в управлінні яких знаходяться підприємства-боржники та посилити контроль у даному напрямку для недопущення порушень виплати заробітної плати.