“За Україну честь померти”. Загибла госпітальєрка Мулькевич залишила прощальний лист

Медикиня добровольчого батальйону "Госпітальєри" Олександра Мулькевич з позивним "Майк", яка загинула 14 серпня на Харківщині, залишила передсмертний лист. Його опублікували її друзі.

Про це пише РБК-Україна із посиланням на публікацію на сторінці Олександри Мулькевич у Facebook.

Передсмертний лист Олександри Мулькевич

"Якщо дійде до того, що це доведеться зачитати, то знайте: більшого щастя немає для воїна ніж померти в бою. Всі ми трохи воїни, хтось на полі бою, хтось бореться з корупцією, а хтось відновлює справедливість в судах, наші люди воюють з невиліковними хворобами, а вчені з гравітацією", – йдеться у листі.

Олександра зазначила, що ми войовнича нація і дуже палка до свободи.

"Українці – вільні люди, цього в нас не забрати. Вільні в думках, поглядах і діях. І немає в нас межі. Ні в чому немає. У технологіях чи відкриттях. Все, що захочемо – все зробимо. Мені пощастило народитися в найкращій країні світу – Україні, і це країна, за яку честь померти. А ще краще за неї жити. Жити так, щоб за багатьох з нас, по декілька життів", – написала Олександра.

Вона додала, що треба виховувати маленьких українців в любові до світу, в міці й незламності. Показати їм всю красу Карадагу, сольові шахти Донбасу, терикони, заповідні коси, лимани, найбільші печери й червону руту.

"Кожен з нас несе всередині світло, не бійтеся його запалити. Ми ще побачимось, все буде Україна", – написала госпітальєрка.

Прощання з Олександрою відбудеться 17 серпня об 11 годині у Києві у Крематорії на Байковому кладовищі.

Олександра Мулькевич (фото: facebook.com/mulkevich)

35-річна Олександра загинула у селищі Білий Колодязь на Харківщині. Росіяни атакували FPV-дроном машину медичного батальйону "Госпітальєри". Евакуаційна машина прямувала на виконання задачі. Відомо, що це був останній день ротації Олександри, наступного дня вона вже мала бути вдома.

Читайте також про те, що двоє волонтерів загинули у Херсоні внаслідок російської атаки дронів.

Раніше ми писали про те, під час бойового завдання загинула 19-річна Юлія Бояновська.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.