З троном та аквадискотекою. Журналісти показали “палац Путіна” зсередини

"Палац" російського диктатора Володимира Путіна під Геленджиком, який став відомим ще у 2021 році, реконструювали. З'явилося відео, як виглядає будівля зсередини.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на спільне розслідування російського Фонду боротьби з корупцією та "Проекту".

За інформацією авторів розслідування, реконструкція палацу завершилася ще у лютому-березні 2023 року. Будівля досі призначена для Путіна, хоча у 2021 році російський олігарх Аркадій Ротенберг запевняв, що там облаштують апарт-готель.

Журналісти оприлюднили приховану зйомку того, як "палац" виглядає зсередини. Зокрема, там збереглася аквадискотека, масажні кабінети, басейн, парильня, кріосауна і не тільки. Також у будівлі розмістили театр для Путіна.

На території "палацу Путіна" збудували і каплицю з мармуровою підлогою та темними шпалерами. Також у цьому приміщенні – великий іконостас та стасидія – трон для диктатора, щоб він сидів там під час тривалих служб. Раніше у церквах розміщували такі трони для царів.

Як зазначили автори розслідування, реконструкція практично не торкнулася кальянної із жердиною для стриптизу – там лише замінили паркет на ковролін.

Загалом у палаці 11 спалень. В основних спальнях – статуї, бюсти та дорогі предмети інтер'єру, які були зроблені у країнах Заходу. Загальна площа основних спалень – 275 квадратних кілометрів.

У розслідуванні сказано, що гроші на будівництво та утримання палацу "надають" державні компанії під виглядом неіснуючих послуг. Структури компанії "Транснефть", яку очолює близький до Путіна Микола Токарєв, нібито орендують у "палаці" нежитлові приміщення за 25 та 30 млн рублів на місяць (274 тисячі доларів та 328 тисяч 800 доларів).

"Палац Путіна"

Нагадаємо, в 2021 році Фонд боротьби з корупцією випустив документальний фільм, в якому "опозиціонер" Олексій Навальний розповідав про "палац Путіна" під Геленджиком, вартість якого оцінюється в 100 млрд рублів.

Фонд стверджував, що гроші на такий палац крадуть із російського бюджету. Розслідування стало дуже популярним серед росіян.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.