З міфу про “10 тисяч кроків на день” випливла ще одна важлива деталь: що виявили фахівці

Багато хто вже чув про те, як з'явився міф про користь 10 тисяч кроків на день для здоров’я кожної людини. Як виявилося згодом, цілком достатньо робити 4 тисячі кроків щоденно, з чим без проблем впораються більшість домашніх господинь.

Але з'ясувалося, що спростування міфу цим не обмежується. Звичка виходжувати 10 тисяч кроків, яку дехто досі вважає корисною, може становити серйозну загрозу здоров’ю.

Виникнення цього псевдонаукового міфу взагалі не має нічого спільного з медичними рекомендаціями та правилами здорового способу життя. Насправді це було виключно маркетинговим прийомом, який виявився доволі успішним.

"Норматив" швидко набрав популярність в усьому світі і міцно вкоренився в суспільній свідомості як показник здорової фізичної активності. Хоча цей міф лише виправдовує не найкорисніший винахід.

Скільки потрібно ходити

Як показують дослідження, організму достатньо здійснювати прогулянку, під час якої буде здійснено 4 тисячі кроків. Причому не обов’язково все одразу – це загальна денна норма.

Люди до 60 років можуть дотримуватися норми 8-10 тисяч кроків, а у старшому віці – 6-8 тисяч.

У цю норму входить будь-яка активність. А находити свою кількість кроків можливо, наприклад, вийшовши з транспорту на зупинку раніше дорогою на роботу або з роботи.

Для кого 10 тисяч кроків шкідливі

Норма 10 000 кроків здатна завдати великої шкоди здоров’ю для людей, які страждають на захворювання опорно-рухового апарату. У таких випадках фізичні навантаження мають підбиратися індивідуально лікарем.

Джерело: 5692.com.ua