З Маріуполя евакуювали вже понад 100 тисяч людей, – мер

З Маріуполя з 13 березня загалом вдалося евакуювати понад 100 тисяч місцевих жителів.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву мера міста Вадима Бойченка у медіацентрі.

Зазначається, що евакуації відбулися за підтримки Ірини Верещук, Павла Кириленка та особисто президента Володимира Зеленського.

"Всі об'єдналися заради спільної цілі. Саме тому вдалося врятувати вже понад 100 тисяч місцевого населення", – сказав мер.

Також упродовж доби вдалося врятувати 80 людей.

"Ці чотири автобуси – це життя, невеличка пропорція до тієї місії, яка вже відбулася, це 80 маріупольців, які потрапили на підконтрольну частину України. Ми радіємо, бо ми врятували ще 80 маріупольців", – додав Бойченко.

За словами мера, у перші числа березня планувалася евакуація, але окупанти обстрілювали автобуси, й маріупольці не мали можливості врятуватися. А вже до 10 березня російські загарбники знищили усі автобуси, які перебували у комунальній власності міста.

Бойченко заначив, що цього разу відбувається те саме. Повідомляється, що у вказаний час на місці евакуації зібралися близько 200 людей. Однак, окупанти наразі не пропустили автобусів.

Раніше ми повідомляли, що мер Маріуполя закликав жителів евакуюватися і назвав додаткові місця посадки.

Нагадаємо, війна РФ проти України триває 57-й день. Всі подробиці читайте в текстовому онлайні РБК-Україна.

Всі оперативні і тільки перевірені новини без російської пропаганди і фейків – в групах РБК-Україна в Telegram і Viber. Приєднуйся!

Перемога буде за нами! Слава Україні!