З літаками країн НАТО та РФ. Японія та Індія розпочали перші спільні авіаційні навчання

Японія та Індія розпочали свої перші в історії спільні навчання з використанням реактивної авіації неподалік Токіо.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Japan Today.

Очікується, що чотири винищувачі F-2 і чотири винищувачі F-15 зі складу Повітряних сил самооборони Японії приєднаються до 11-денної бойової підготовки навколо авіабази Хякурі у префектурі Ібаракі, на північний схід від Токіо.

Від ВПС Індії беруть участь чотири винищувачі Су-30МКІ, два транспортні літаки С-17 і літак-заправник Іл-78. За даними японського міністерства оборони, Індія є п'ятою країною, з якою Японія проводить військові двосторонні навчання після США, Австралії, Великобританії та Німеччини.

Японія та Індія є частиною чотиристоронньої структури безпеки, відомої як Quad, у якій також беруть участь Сполучені Штати та Австралія. Вона була створена як противага Китаю.

Раніше ми писали, що Японія проведе свої перші в історії спільні з Індією навчання на військово-повітряних силах у січні неподалік Токіо.

Також повідомлялося, що Японія розпочала будівництво бази Сил самооборони на безлюдному острові відповідно до плану перенесення військових навчань американських палубних винищувачів.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.