Юрист розповів, що роблять працівники ТЦК, щоб мобілізувати військовозобов’язаних чоловіків до 27 років

В Україні чоловіки віком від 18 до 27 років підлягають призову на строкову службу, але зараз, поки триває воєнний стан, мобілізувати цю категорію українців заборонено. При цьому деякі з них все ж потрапляють до лав ЗСУ.

Як це можливо, розповів юрист і адвокат Ростислав Кравець Фактам ICTV.

У яких випадках можуть мобілізувати чоловіків до 27 років

За словами юриста, чоловіки, які досягли 27 років і до цього не служили в армії, вважаються призовниками. Зараз призову в Україні немає, тому мобілізувати таких громадян не можуть. Мобілізація цих осіб можлива лише за їхньою згодою. Але саме це і використовують деякі представники ТЦК.

Кравець розповів, що співробітники територіальних центрів комплектування вводять цих осіб в оману. Їм дають підписати кілька документів, серед яких є клопотання про мобілізацію.

"У разі, якщо є згода і клопотання про мобілізацію, таку людину можуть мобілізувати, що, до речі, дуже часто роблять представники ТЦК," – пояснив Кравець.

Тому адвокат рекомендує дуже уважно читати будь-які документи перед тим, як залишати на них свій підпис. Не варто нікому вірити на слово, тим паче, коли вам говорять, що необхідно просто щось підписати, і тоді вас відпустять.

При цьому Кравець звертає увагу, що йдеться виключно про тих чоловіків, які не мають військового досвіду. Ті з чоловіків віком до 27 років, які вже призивалися в армію і проходили військову службу, можуть бути мобілізовані.

Джерело: 5692.com.ua