Євро-2024: збірна України визначилася з датою старту підготовки

Українська асоціація футболу розкрила нові деталі процесу підготовки національної команди до чемпіонату Європи 2024 року в Німеччині.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на офіційний сайт УАФ.

"Синьо-жовті" зберуться разом 30 травня. Спершу підопічні Сергія Реброва базуватимуться в Нюрнберзі.

У федеральній землі Баварія збірна України проведе майже два тижні. 12 червня збірна переїде до Вісбадена. Це місто в Гессені буде домівкою національної команди впродовж усього Євро-2024. Звідти "синьо-жовті" виїжджатимуть у Мюнхен, Дюссельдорф і Штутгарт на матчі групового етапу.

Прийдешній чемпіонат Європи стане четвертим поспіль для української збірної. За місце в 1/8 фіналу турніру команда Реброва змагатиметься зі збірними Бельгії, Словаччини та Румунії. Гарантовано в плей-офф вийдуть дві найкращі команди квартету.

Що відомо про Євро-2024

Турнір прийме Німеччина на десяти стадіонах. Змагання триватимуть місяць – із 14 червня до 14 липня. Матч-відкриття Німеччина – Шотландія відбудеться в Мюнхені.

Збірна України потрапила до групи E. На турнірі "синьо-жовті" дебютуватимуть поєдинком проти Румунії 17 червня. Матч також відбудеться в Мюнхені, а базуватиметься команда Реброва в Гессені.

Сам керманич української збірної не потрапив до топ-10 тренерів Євро-2024 за рівнем зарплати. Очолив список коуч збірної Англії Гарет Саутгейт. Він заробляє 5,8 млн євро на рік. Оклад Реброва – 1,25 млн у євровалюті.

У квітні платформа MEGOGO анонсувала показ матчів прийдешнього чемпіонату Європи-2024. Співтранслятором турніру стане "Суспільне". Платний сервіс покаже 51 матч турніру, а регіональні телеканали суспільного мовника – частину поєдинків, зокрема матчі збірної України.

До слова, раніше склали графік виступів футбольних команд України на літніх турнірах.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.