Євро-2024: два українці здобули срібло і бронзу у стрибках у висоту

Два українські легкоатлети Владислав Лавський та Олег Дорощук здобули срібну та бронзову медалі у стрибках у висоту на чемпіонаті Європи-2024 у Римі.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на сайт Федерації легкої атлетики України.

Зокрема, Владислав Лавський продемонстрував результат у 2,29 метра, який став повторенням його особистого рекорду. Цей чемпіонат Європи став для Владислава дебютним серед дорослих. За результатами змагань українець став срібним медалістом.

Інший український спортсмен Олег Дорощук також здобув медаль у фіналі турніру, здолавши позначку у 2,26 метри. Він став бронзовим призером.

Для обох українців це перші кар'єрні медалі на рівні Чемпіонату Європи. Крім того, це другий подвійний подіум України у чоловічих стрибках у висоту в історії чемпіонатів Європи.

Золото на домашньому для себе Євро здобув італійський спортсмен Джанмарко Тамбері. Стрибнувши на 2,37 метри, він встановив рекорд турніру. Тамбері є триразовим чемпіоном Європи та олімпійським чемпіоном Токіо-2020.

Нагадаємо, Україна потрапила в топ-5 наймолодших збірних за середнім віком футболістів на Євро-2024.

Раніше РБК-Україна повідомляло, що Національна команда України впевнено розгромила збірну Молдови перед чемпіонатом Європи-2024.