Якщо непокоять погані запахи вдома: дієві способи усунення найбільш неприємних “ароматів”

Поява неприємних запахів вдома може спіткати навіть найзразковіших господинь, адже причини цієї проблеми бувають різними. Якщо запах дратує і псує враження гостей від вашої оселі, з цим потрібно боротися.

Кількома порадами для ефективного усунення найбільш поширених неприємних запахів у квартирі поділилося видання РБК-Україна.

Як прибрати запах сигаретного диму вдома

Паління в квартирі рано чи пізно приводить до появи стійкого неприємного запаху, який в'їдається в стіни та меблі. Для усунення запаху сигаретного диму варто використовувати такі способи:

  • організувати гарне провітрювання на кілька діб, а краще на тиждень – саме з цього потрібно починати вирішення проблеми;
  • повісити в кімнатах рушники, змочені в розчині оцту (столова ложка на 1 літр води) – та змінювати їх 2-3 рази на добу;
  • очистити меблі паром і дезодорувати їх мийними засобами (приділити увагу слід навіть висувним шухлядам, розсувним елементам, нижнім і заднім поверхням предметів меблювання);
  • вимити стіни та переклеїти шпалери.

Як позбутися запаху тварин у квартирі

Домашні улюбленці мають свій запах, який може бути доволі неприємним. Щоб покращити ситуацію, варто дотримуватися таких рекомендацій:

  • регулярно провітрювати приміщення, де живе кіт або пес;
  • своєчасно прибирати "продукти життєдіяльності" та стежити, щоб тварина не залишала "сліди" за межами туалету;
  • регулярно мити лоток улюбленця та насипати новий наповнювач (краще використовувати силіконовий, а не деревний);
  • регулярно видаляти шерсть з меблів та підлоги.

Як позбутися запаху вогкості та плісняви

При появі запаху вогкості важливо знайти точну причину. Тому потрібно перевірити працездатність системи вентиляції, стан труб і віконних прорізів, проінспектувати стіни на наявність конденсату та тріщин.

Нерідко запах вогкості утворюється через зберігання у ванній вологих речей, тому варто встановити рушникосушарку або виносити мокру білизну на балкон.

Якщо через вогкість ще не з'явилася пліснява, проблему можна усунути мінімальними зусиллями та невеликим ремонтом. Якщо ж цвіль вже є, потрібно механічно видаляти уражені ділянки оздоблювальних матеріалів, а також підтримувати оптимальний мікроклімат.

Джерело: 5692.com.ua