Як заощадити гроші на паливі: досвідчені водії розповіли про хитрість, що знижує витрату на кілька відсотків

Для того, щоб зменшити витрати палива, водіям пропонується чимало способів. Деякі з них безпечні й ефективні та дійсно дозволяють економити, а деякі взагалі не працюють. Існує ще один не дуже відомий спосіб, але він вкрай простий та доволі ефективний.

За словами досвідчених водіїв, цей спосіб дозволяє зменшити витрати бензину чи дизеля щонайменше на 2%, пише 5692.com.ua.

Як зменшити витрату палива

Щоб автомобіль витрачав набагато менше палива, потрібно виконати лише одну дію. Слід провести генеральне прибирання у своєму багажнику. При цьому особливу увагу приділити важким речам, які навряд чи знадобляться під час поїздки. Наприклад, інструменти, які краще зберігати у гаражі, всілякий мотлох тощо. Усе це потрібно вилучити з багажника.

Як було помічено, при зниженні ваги автомобіля до 45 кг витрати палива зменшуються на 2%. А якщо прибрати з авто все зайве і зменшити вагу на 100 кг, показник знизиться на 4% і більше. А це доволі суттєва економія в довгостроковій перспективі.

Крім ваги авто, на рівень витрати пального впливає безліч інших факторів: тип і якість дорожнього покриття, технічний стан авто, погодні умови, стиль водіння тощо. Але, як стверджують експерти, не менш важливим чинником є швидкість водіння.

Фахівці визначили найбільш економну швидкість, за якої витрачається менше всього пального. Це швидкість в межах від 80 до 100 кілометрів на годину. Саме такого швидкісного режиму варто дотримуватися під час далеких поїздок, щоб заощаджувати на паливі.

Джерело: 5692.com.ua