Як виявити підроблене та неякісне вершкове масло: 4 легкі способи перевірки

Під час виробництва вершкового масла деякі недобросовісні виробники замість вершків додають рослинні замінники, що здешевлює продукт і одночасно знижує його якість. Причому на упаковці не завжди зазначається справжній склад. Тому варто знати способи, за допомогою яких в домашніх умовах можна визначити, чи якісне та натуральне вершкове масло.

Перевірка за допомогою ножа

Якщо масло справжнє та якісне, при розрізанні воно легко відділятиметься від ножа. Якщо ж в нього додали рослинні жири, воно буде прилипати до леза.

Перевірка окропом

Цей спосіб передбачає занурення шматочка масла в киплячу воду. Якщо при цьому на поверхні води з'явиться пляма молочного жиру – масло натуральне. Якщо це спред, маргарин або пальмова олія, то ці продукти розваляться під дією гарячої води.

Перевірка низькими температурами

Потрібно покласти вершкове масло до морозильної камери на пару годин, після чого витягнути і відрізати від нього шматочок через 10 хвилин. Якщо скибочка виходить рівною – продукт не натуральний і містить домішки. Якісне справжнє вершкове масло розколюється на шматочки.

Перевірка на сковорідці

Ще один спосіб перевірки – розігрівання продукту на сковорідці. Якщо вершкове масло справжнє, воно буде рівномірно танути на гарячій поверхні, не матиме піни і приємно пахнутиме. Поява піни, виділення води свідчать про наявність домішок.

Джерело: 5692.com.ua