Як швидко заряджати смартфон, не “вбиваючи” батарею: допоможе одна функція

В умовах постійних відключень електроенергії дуже важливо стежити за рівнем зарядки телефону, щоб залишатися на зв'язку. А якщо світло вмикають на короткий період, гаджет потрібно заряджати якнайшвидше. Як досягнути максимально швидкого зарядження смартфону, розповіли експерти, пише Telegraf.

Яку функцію активувати, щоб швидше зарядити смартфон

Якщо потрібно в короткий час відновити заряд батареї телефону, слід активувати лише одну функцію – "режим польоту". Дослідження, які провели Стенфордські вчені, показали, що ця опція допомагає збільшити швидкість зарядки на 20 відсотків завдяки тому, що витрата батареї знижується до 10 відсотків.

Під час заряджання включений "режим польоту" дозволяє суттєво прискорити цей процес за рахунок того, що відключаються всі бездротові зв’язки, такі як Wi-Fi, Bluetooth, GPS та мобільні мережі.

Функція значно знижує енергоспоживання пристрою, адже йому не доводиться постійно шукати сигнали та обмінюватися даними. Тому на зарядку акумулятора спрямовується більше енергії, що робить процес більш ефективним та швидким.

Крім того, активація цього режиму зменшує нагрівання батареї, що сприяє її довговічності та стабільній роботі у довгостроковій перспективі.

Додаткові поради для швидкого заряджання та продовження терміну служби батареї:

  • заряджати пристрій слід лише оригінальним зарядним пристроєм;
  • під час заряджання телефон має знаходитися в прохолодному сухому місці:
  • не варто використовувати пристрій під час заряджання.

Джерело: 5692.com.ua