Як швидко позбутися неприємного запаху під пахвами без дезодоранту: 3 прості прийоми від дерматолога

Виділення поту – це нормальний природний процес, особливо в період літньої спеки. Проте інколи потовиділення буває надмірним і супроводжується появою неприємного запаху, якого важко позбутися навіть за допомогою гігієнічних процедур і дезодоранту.

Що спричиняє неприємний запах під пахвами та як можна його позбутися, розповіла доктор медичних наук, сертифікований дерматолог Мері Еліс Міна, пише WomansWorld.

Чому з'являється неприємний запах поту

За словами лікаря, потові залози під пахвами виробляють більш густий, насичений жиром піт. Коли він поєднується з бактеріями, які знаходяться на шкірі, це робить запах тіла неприємним.

Крім того, деякі фактори посилюють неприємний запах під пахвами, а саме:

  • менопауза – через зниження естрогену з'являється нічна пітливість і припливи, а через збільшення кількості тестостерону притягується більше бактерій до поту, що спричиняє появу поганого запаху;
  • певні патології – гіпергідроз, діабет, онкозахворювання, проблеми зі щитоподібною залозою та метаболічні розлади;
  • прийом певних ліків (антидепресанти, ліки від мігрені, знеболювальні);
  • емоційний стрес, який підвищує рівень кортизолу та активує залози, що виділяють піт.

Як позбутися запаху під пахвами без дезодоранту

Мері Еліс Міна розповіла про кілька ефективних прийомів, які допоможуть позбутися запаху під пахвами.

Антибактеріальне мило

Ретельна гігієна – найкращий спосіб позбутися поганого запаху. Використання антибактеріального мила в душі може допомогти знищити мікробів, з якими пов'язано його виникнення. Водночас слід мати на увазі, що таке мило може викликати сухість, тож не можна використовувати його надто часто, а також подбати про зволоження шкіри.

Спирт

Впоратися з проблемою за відсутності дезодоранту допоможуть спиртові серветки. Ними слід обробити шкіру під пахвами один-два рази. Завдяки цьому зменшиться кількість бактерій на шкірі, які створюють запах.

Вологовідвідний топ

Одяг, виготовлений із таких тканин, як поліестер, нейлон та бамбук, здатен добре відводити піт від шкіри. Завдяки цьому волога випаровується у зовнішнє повітря, зберігаючи шкіру під пахвами сухою та тим самим допомагаючи мінімізувати запах тіла.

Джерело: 5692.com.ua