Як приготувати піцу в домашніх умовах: від тіста до начинки

Приготування смачної піци в домашніх умовах – це захопливий процес, що дає змогу втілити в життя власні вподобання в поєднанні інгредієнтів.

Основа піци

Почнемо з основи – тіста. У глибокій мисці змішайте 2 чашки борошна, чайну ложку солі та половину пакета сухих дріжджів. Поступово додавайте теплу воду і замішуйте тісто. Дайте йому піднятися в теплому місці.

Соус на основу

Тим часом, займемося соусом. У блендері змішайте помідори, часник, оливкову олію, базилік і сіль. Обсмажте отриманий соус на сковорідці до загустіння.

Формування

Розкачайте тісто на обробленій борошном поверхні у форму кола або прямокутника, залежно від ваших уподобань. Викладіть його на деко, попередньо посипане борошном або обсипане кукурудзяним борошном для автентичного смаку.

Начинка

Тепер настав час для творчості. Рівномірно розподіліть томатний соус по тісту, залишаючи невелику межу по краях. Посипте тонким шаром тертого сиру – моцарели, пармезану або іншого, на ваш вибір.

Виберіть улюблені начинки: шинку, салямі, гриби, оливки, перчики і навіть ананас. Розподіліть їх рівномірно по поверхні піци.

Випікання

Поставте деко в розігріту духовку (200 градусів) на 15-20 хвилин.

Вийміть готову піцу, посипте свіжим базиліком або петрушкою. Подавайте гарячою і насолоджуйтеся чудовим смаком домашньої піци. Приготування піци в домашніх умовах – це не тільки смачно, а й чудова можливість провести час у колі сім'ї або друзів, створюючи неповторні кулінарні шедеври.

Джерело: 5692.com.ua