Як проходитиме Великдень в умовах карантину: обмеження та рекомендації

Карантин в Україні вносить корективи в святкування православного Великодня, який буде відзначатися 2 травня. Зокрема, церкви зроблять все, щоб не допустити великих скупчень людей.

РБК-Україна зібрало всі обмеження і рекомендації влади.

Як працюватимуть церкви

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов повідомив, що на зустрічі з Радою Церков і релігійних організацій скоординували рекомендації щодо дотримання карантинних обмежень на Великдень. Рекомендується:

скоротити тривалість богослужінь не закривати двері в храмах і ворота заборонити поцілунки ікон, хрестів і святинь під час обрядів виключити присутність літніх людей в церквах на освячення пасок слід відправити тільки одного члена сім'ї при освяченні великодніх кошиків необхідно бути в масці обмежити контакти на вихідних уникати масових скупчень людей Рекомендації для Києва

У столиці України сформували свій список рекомендацій для церков:

перевести богослужіння в онлайн дезінфекція та провітрювання церков не більше 1 людини на 10 квадратних метрів площі храму температурний скринінг для учасників богослужінь і масочний режим

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що уряд не буде міняти модель адаптивного карантину на травневі свята та Великдень.

А предстоятель ПЦУ Епіфаній підкреслював, що віруючим треба дотримуватися карантинних обмежень при відвідуванні церков на Великдень. Зокрема, надягати маски і дотримуватися соціальної дистанції.