Вибухівку портфелем відбив охоронець. З’явилося відео замаху на прем’єра Японії

Охоронець прем'єр-міністра Японії Фуміо Кішиди героїчно врятував його під час замаху на життя. Він відштовхнув портфелем та ногою вибуховий пристрій, який був кинутий у бік політика.

Як повідомляє РБК-Україна, відповідне відео опубліковано у Twitter одного з японських каналів.

На опублікованих кадрах видно, як охоронець помічає предмет, кинутий у прем'єра. Він миттєво відреагував на це і відштовхнув небезпечний пристрій спочатку ногою, а потім прикриває Кішиду.

Він розкриває спеціальну валізу та відводить японського прем'єра у бік.

このSPさん、良くやったと思うよ俺は。

「それが仕事」と言えばそれまでかもしれないが、なかなかの判断だよ。#岸田文雄#木村隆二pic.twitter.com/0kGzH7bUHE

— ANTIPA (@Anti_Payoque) April 15, 2023

Раніше РБК-Україна повідомляло, що у суботу, 15 квітня, біля місця публічного виступу прем'єр-міністра Японії Фуміо Кішиди стався вибух, голову уряду евакуювали.

На щастя прем'єр Японії не постраждав. Однак на місці події майже відразу було затримано 24-річного чоловіка, підозрюваного у скоєнні вибуху.

Раніше ми писали, що уряд Японії запровадив новий пакет санкцій проти РФ, який забороняє експорт компонентів для авіації, космічної галузі, а також матеріали для виробництва дронів.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Увага! Під час війни активізувалися інтернет-шахраї, які видають себе за сайт РБК-Україна. Вони використовують наш дизайн та особисті дані редакції. Єдиний домен РБК-Україна – www.rbc.ua. Про фейкові сторінки з нашою назвою повідомляйте на пошту: [email protected].