Вибух на стадіоні в Києві: страйкбольну гранату кинув 16-річний юнак

Правоохоронці знайшли 16-річного підлітка, який вчора, 10 вересня, кинув страйкбольну гранату на стадіоні у Солом'янському районі столиці.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на ГУ Національної поліції у м. Києві.

Інцидент стався близько 19:30.

На стадіоні знаходилося багато дітей, однак, на щастя, ніхто не постраждав. Лише один 17-річний хлопець звернувся до медиків через гостру реакцію на стрес.

Правоохоронці знайшли винного, яким виявився 16-річний юнак, який проживав неподалік.

Повідомляється, імітаційний боєприпас підліток придбав місяць тому. Він пояснив свої дії тим, що хотів начебто хотів пожартувати таким чином та налякати присутніх.

Наразі з хлопцем та його батьками спілкуються правоохоронці. Було розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 296 Кримінального кодексу України – хуліганство. Правоохоронці повідомили, що санкція статті передбачає до 5 років обмеження волі.

Фото: юнак, який кинув страйкбольну гранату на стадіон у Солом'янському районі Києва ввечері 10 вересня (t.me gunpKyiv)

Що передувало

Повідомлення про вибух на стадіоні в Солом’янському районі столиці з'явилися вчора, 10 вересня. Поліцейські оперативно прибули на місце та почали розслідувати обставини події. Вже ввечері того ж дня правоохоронці повідомили, що вибух відбувся внаслідок спрацювання страйкбольної гранати.

На місці інциденту окрім слідчо-оперативної групи територіального підрозділу поліції працювали вибухотехніки та медики.

Нагадаємо, що ввечері 14 серпня в одному з київських кафе, що було розташовне на вулиці Рейтарської, стався вибух. Він відбувся внаслідок спрацювання учбової гранати. Обійшлося без поранених.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.