Вплине на рух вантажівок. КПП “Рені” на кордоні України та Молдови оновили

Пункт пропуску "Рені", що знаходиться на кордоні України та Молдови, реконструювали. Тепер там можуть розпочати взаємний митний та прикордонний контроль.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на пресслужбу Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури.

У відомстві нагадали, що Україна хоче запустити так званий "зелений коридор" між українським пунктом пропуску "Рені", молдавським "Джурджулешти" та румунським "Галацем".

"Запуск спільного контролю на українській стороні дозволить збільшити пропускну спроможність цієї ділянки кордону. Наразі через "Рені" проходить не більше 50 вантажівок на добу. Наша мета – збільшити цю кількість як мінімум удвічі", – пояснив заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України. Сергій Деркач.

За його словами, наступним кроком має стати запуск скоординованого контролю на румунському пункті пропуску разом із молдавськими колегами. Це дозволить відкрити коридор до румунського порту "Галац".

У відомстві уточнили, що під час ремонтних робіт:

  • відремонтували три поверхи та фасад будівлі;
  • оновили санітарні приміщення на пункті пропуску;
  • замінили дорожнє покриття та встановили дорожні знаки.

Планується, що спільний контроль проходитимуть не лише вантажівки, а й автобуси. Їх передбачена окрема смуга з терміналом.

Електронна черга на кордоні з Молдовою

Нагадаємо, наприкінці квітня стало відомо, що Мінрозвитку запустило електронну чергу у пунктах пропуску, які перебувають на кордоні з Молдовою.

Таким чином, для автобусів передбачили можливість вибрати час перетину кордону заздалегідь.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.