ВМС про удар по порому “Славянин”: був важливим елементом логістики росіян

Залізничний пором "Славянин" був важливим елементом для російської логістики. Його ураження не було випадковим.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на речника Військово-морських сил України Дмитра Плетенчука у коментарі "Суспільному".

Як зазначив речник, були прямі влучання по російському порому "Славянин" у порту "Кавказ".

Пором міг вміщувати 50 умовних цистерн. Росіяни зняли його з міжнародного маршруту та поставили на "внутрішній". Окупанти намагалися таким чином з'єднати російську залізницю з українською на окупованих територіх.

"Відповідно, цю функцію він виконував, перевантажуючи більше ніж 3/4 логістики військової", – сказав Плетенчук.

Раніше "Славянин" курсував з порту "Кавказ" до Варни в Болгарії. Цей порт є другим за розміром в Азово-Чорноморському регіоні та четвертим за вантажообігом в РФ.

Речник ВМС наголосив, що пором був важливим елементом військової логістики окупантів. Він підтримував угруповування російських військ на півдні України.

"Його ураження не випадкове. Крім того, після цього ураження вони зрозуміли, що це не жарти. Щодо того, що Україна контролює вогнем Азовське море: це свого часу сказав командувач ВМС України, проте не повірили в це росіяни. Але після цього удару зрозуміли, що це так і є", – додав Плетенчук.

Атака на пором "Славянин"

Нагадаємо, 23 липня Сили оборони України вдарили по залізничному порому "Славянин" у порту "Кавказ" у Краснодарському краї РФ. Генштаб зазначав, що пором був сильно пошкоджений.

Варто додати, що це був останній залізничний пором РФ у цьому регіоні. Його використовували у військових цілях для транспортування залізничних вагонів, автотранспорту та контейнерів.

Речник ВМС зазначив, що після атаки Росія вивела всі військові кораблі з Азовського моря.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.