Влада Гамбурга передала Україні машину для розмінування

Сенатор німецького міста Гамбург із внутрішніх справ Анді Гроте символічно передав послу України в Німеччині Олексію Макєєву першу з чотирьох машин для розмінування.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на BR24.

З червня їх використовуватимуть для знешкодження вибухонебезпечних предметів в Україні. Ще три апарати буде передано в серпні.

"Мінування значних територій України є однією з найбільших небезпек, які війна становить для населення країни. Тому ми дуже раді, що можемо використовувати наш досвід зі знешкодження вибухонебезпечних предметів у Гамбурзі, щоб допомогти скоротити кількість людей, які гинуть від мін в Україні", – заявив Гроте.

Допомога Україні від Німеччини

Німеччина відіграє важливу роль у підтримці України, надаючи їй всебічну військову, політичну та фінансову допомогу. Військова допомога з боку Німеччини є життєво важливою для обороноздатності України.

За межами військової сфери Німеччина також активно підтримує вступ України до ЄС. Канцлер Олаф Шольц відіграв важливу роль у просуванні цього питання.

Однак не всі питання співпраці було вирішено. Зокрема, тривають переговори щодо передачі Україні ракети далекого радіусу дії "Таурус", попри те, що Шольц проти.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.