Військові та ветерани можуть безкоштовно отримати послуги зубопротезування: що треба знати

Військові та ветерани можуть безкоштовно отримати послуги зубопротезування. Міністерство охорони здоровʼя та Національна служба здоровʼя України для цього запустили пілотний проєкт.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу Сумської ОВА.

Для цього потрібно звернутися до медичних закладів, які надають стоматологічну допомогу і мають договір із НСЗУ. Послугу можна отримати у всіх областях країни.

Наразі участь у проєкті беруть 274 заклади, серед яких комунальні, державні та приватні клініки.

Безоплатними послугами з лікування зубів можуть скористатись: ветерани війни, особи з інвалідністю внаслідок війни; учасники бойових дій; військовослужбовці, які поки не отримали статус учасника бойових дій, але продовжують виконувати бойові завдання.

Послугу можна отримати як за направленням лікаря, так і за самозверненням. Сума безоплатної допомоги не має перевищувати 24 952 гривні.

У рамках пакету надавач зобов’язаний забезпечити проведення первинних і невідкладних стоматологічних оглядів, планову допомогу дітям, інструментальні дослідження, профілактичні огляди школярів, знеболення, екстрену медичну допомогу, направлення на спеціалізоване лікування та проведення хірургічних втручань.

Раніше у МОЗ дали рекомендації, що робити при погіршенні якості повітря.

Крім того, повідомлялося, як отримали "доступні ліки" пацієнтам із розладами психіки та епілепсією.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.