Війська РФ намагалися вибити ЗСУ зі звільнених сіл Херсонської області, атаки були марними

Парними вертолітними нальотами Російські Мі-8 намагалися вибити підрозділи ЗСУ з щойно звільнених населених пунктів Херсонської області, але атаки були відбиті.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Facebook Оперативного командування "Південь".

Також Груповий наліт ворожих вертольотів на північ Херсонської області був відбитий переносними зенітно-ракетними комплексами. Українська авіація відпрацювала сім повітряних ударів штурмовиками і вертольотами по командно-спостережному пункту, скупченням ворожої сили і техніки, а також двом складам боєприпасів уздовж лінії фронту.

Завдяки точним ударам російською армією за день втрачено понад 40 солдатів, дві гаубиці "Мста-Б" і "Мста-з", А також кілька одиниць автомобільної техніки і польовий склад паливно-мастильних матеріалів.

Одеську область ворог обстрілював ракетами. Одна ракета знищена над одеським районом, ще п'ять атакували Чорноморське узбережжя в районі Ізмаїла. Завдяки обмеженому використанню берегової смуги пошкодження мінімізовані, жертв немає.

У Чорному морі триває операція на острові, є підтвердження поразки ще одного зенітного гарматно-ракетного комплексу "Панцир-С1" армії РФ.

Нагадаємо, раніше у Міноборони заявляли, що надмірно радісні повідомлення про звільнення Херсонської області "шкодять просуванню українських військових".

Також ми писали, що українські військові знищили три ворожі безпілотники на Херсонщині.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.