Від 450 до 3100 гривень: Кабмін встановив, хто з українців отримає додаткові грошові виплати у 2024 році

Українцям затвердили виплати до Дня Незалежності у 2024 році. Хто саме і в якому розмірі може отримати разові грошові виплати, йдеться у відповідній Постанові Кабінету міністрів від 2 квітня 2024 р. №369.

Кому виплатять гроші до Дня Незалежності

Грошові виплати до 24 серпня передбачені для ветеранам війни, осіб, на яких поширюється дія Законів України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту" і "Про жертви нацистських переслідувань".

У 2024 році разова грошова виплата до Дня Незалежності України виплачується до 24 серпня 2024 р. у таких розмірах:

Особам з інвалідністю внаслідок війни та колишнім малолітнім (яким на момент ув’язнення не виповнилося 14 років) в’язням концентраційних таборів, гетто, інших місць примусового тримання, визнаних особами з інвалідністю від загального захворювання, трудового каліцтва та з інших причин:

  • I групи — 3100 грн;
  • II групи — 2900 грн;
  • III групи — 2700 грн;

1000 грн – учасникам бойових дій, постраждалим учасникам Революції Гідності та колишнім неповнолітнім (яким на момент ув’язнення не виповнилося 18 років) в’язням концентраційних таборів, гетто, інших місць примусового тримання, а також дітям, які народилися в зазначених місцях примусового тримання їх батьків, —гривень.

3100 грн – особам, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною.

650 грн – членам сімей загиблих (померлих) ветеранів війни, статус яким установлено згідно з пунктом 1 статті 10 Закону України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту”, членам сімей загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України, дружинам (чоловікам) померлих осіб з інвалідністю внаслідок війни, які не одружилися вдруге, дружинам (чоловікам) померлих учасників бойових дій, учасників війни та жертв нацистських переслідувань, визнаних за життя особами з інвалідністю від загального захворювання, трудового каліцтва та з інших причин, які не одружилися вдруге.

450 грн – учасникам війни та колишнім в’язням концентраційних таборів, гетто, інших місць примусового тримання, особам, яких було насильно вивезено на примусові роботи, дітям партизанів, підпільників, інших учасників боротьби з націонал-соціалістським режимом у тилу ворога.

Джерело: 5692.com.ua