“Велике будівництво” скоротило збитки підприємств “Укравтодору” у 16 разів

Половина підприємств "Укравтодору" залишаються збитковими, але завдяки виконанню масштабних дорожніх робіт за підсумками 2020 року фінансова звітність значно покращилась.

Про це повідомляє прес-служба "Укравтодору".

"Зведений фінансовий звіт за 2020 рік продемонструва – оптимізація роботи підпорядкованих Укравтодору підприємств допомагає виконувати найбільші за всі часи Незалежності обсяги будівництва та ремонтів автошляхів з меншими збитками для держави", – говорять в агентстві.

Ініційована президентом Володимиром Зеленським інфраструктурна програма "Велике будівництво" допомогла економічно активним підприємствам суттєво покращити економічні показники.

"11 підприємств отримали чистий прибуток 13,5 млн грн. Лідером серед них стало ДП "ДерждорНДІ" з прибутком 9,4 млн грн", – йдеться у звіті.

Ще 11 ДП фактично не працюють, перебуваючи у стані ліквідації, реорганізації, або зовсім припинили діяльність. Також до числа проблемних відноситься державна акціонерна компанія "Автомобільні дороги України", якій належить 31 дочірнє підприємство.

За підсумками 2020 року вони разом згенерували збиток у розмірі 116,5 млн грн. Але навіть такий результат є проривом у порівнянні з попереднім 2019 роком, коли чистий збиток підприємств "Укравтодору" сягав 1,6 млрд грн, тобто в понад 16 разів більше.

В "Укравтодорі" зазначили, що разом із Кабінетом міністрів продовжують роботу над очищенням збиткових та системним розвитком активних підприємств.

Нагадаємо, як раніше повідомляв координатор "Великого будівництва", заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко, цього року "Укравтодор" вперше зробив реальні кроки до державно-приватного партнерства – будівництва доріг Краковець-Броди-Рівне і Стрий-Мукачево.

Загалом в рамках інфраструктурної програми Володимира Зеленського у 2021 році буде зроблено 6 500 км доріг європейської якості та 150 мостів.