Ваша ранкова яєчня буде неперевершеною: 4 важливі секрети приготування страви

Дехто вважає, що нічого не може бути простішим, ніж приготувати яєчню. Дійсно, з приготуванням цієї нехитрої страви може впоратися навіть дитина, але для цього потрібно знати деякі важливі правила. Навіть через одну помилку сніданок вийде не дуже смачним.

Правильний вибір олії

Багато хто завжди смажить яйця на рослинній олії, але найкраще використовувати для цього вершкове масло. Завдяки цьому, кажуть кухарі, яєчня набуде яскравого смаку.

Розрізання білка

Виливаючи яйця на розігріту сковорідку, варто не лише акуратно розбивати шкаралупу, щоб не жовток залишився цілим і не розтікся. Є ще один важливий нюанс.

Потрібно надрізати прозору частину яйця, яка розташовується ближче до жовтка. Завдяки такому трюку білок буде смажитися поступово, не підгораючи по краях і набуваючи ідеальної текстури ближче до центру.

Використання солі

Підсолюючи страву, слід посипати сіллю лише білок, але не жовток. Інакше ця частина яйця втратить апетитний зовнішній вигляд.

Ще краще – солити не яйця, а вершкове масло, коли вони починає плавитися на сковороді. Так страва вийде ще смачнішою.

Приготування на слабкому вогні

Смажити яйця треба на мінімальному вогні, особливо з використанням вершкового масла. Якщо зробити вогонь надто великим, вершкове масло швидко згорить, і страва набуде не найприємнішого аромату.

Джерело: 5692.com.ua