В яких випадках за обмін доларів доведеться доплатити: за які послуги ПриватБанк стягує комісію

У деяких випадках під час обміну валюти українцям потрібно сплатити додаткову комісію. Так, за окрему плату здійснюється обмін значно зношених чи пошкоджених купюр – за принципом інкасо. Скільки доведеться заплатити за таку послугу в ПриватБанку, пише 5692.com.ua.

Послуга інкасо наразі доступна в усіх відділеннях ПриватБанку. При цьому розмір комісії становить 10% від обмінюваної суми. Приміром, у разі обміну 100 доларів клієнту доведеться віддати установі 10 доларів комісії, а під час обміну 1000 доларі – сотню.

Як розповіли представники банку, суму, що вийшла після обміну, зараховують на валютну картку клієнта. Для цього можна оформити віртуальну картку.

Які купюри обмінюють за принципом інкасо

На інкасо приймають банкноти, які мають такі пошкодження:

  • розірваність, розрізаність на частини;
  • пошкоджені елементи дизайну та захисту (видалено цифрові або текстові позначення номіналу, зображення портрета, оптично змінні елементи захисту, захисні стрічки);
  • змінений первісний колір паперу та/або зображень.

Купюри, які не мають таких пошкоджень, банк повинен приймати на обмін без додаткової плати.

Приймання валюти на інкасо – які терміни обміну

Обмін пошкодженої валюти може зайняти доволі тривалий час – до трьох років.

Комісію потрібно платити одразу, і долари у вас забирають. А ось сам обмін, тобто повернення гривень, буде через деякий час. Від 6 місяців до трьох років, – зазначають фахівці.

За які ще послуги потрібно доплачувати

Під час обміну валюти касири можуть попросити сплатити за перевірку купюри на справжність. Це можливо лише в тому випадку, якщо стан купюри не дозволяє визначити одразу, чи справжньою є вона.

Вартість такої послуги складає у ПриватБанку 50 копійок за одну перевірену купюру, але не менше ніж 100 грн загалом.

Тобто, навіть у разі необхідності перевірки на справжність лише однієї купюри клієнту потрібно сплатити 100 гривень. Таку ж суму доведеться сплатити і тим, у кого перевірятимуть 200 купюр одразу.

Джерело: 5692.com.ua