В Україні запрацював чат-бот з вакцинації: яку інформацію можна отримати

В Україні запрацював чат-бот із вакцинації, у якому можна розрахувати графік щеплень за датою народження. Також – дізнатися про інфекційні ризики та вакцини.

Які ще послуги можна буде отримати через чат-бот, РБК-Україна розповідає з посиланням на Національний портал з імунізації.

Яка інформація доступна у сервісі

Українці тепер можуть отримати інформацію про щеплення та інфекції у Телеграм-боті з вакцинації UaVaxBot, який розробила громадська спілка "Коаліція за вакцинацію" в рамках проекту USAID "Розбудова стійкої системи громадського здоров’я".

У чат-боті доступна така інформація:

  • ризики інфекцій для українців та захист від них;
  • відповіді на поширені запитання про вакцини та щеплення;
  • офіційні ресурси з інформацією про інфекції та вакцинацію.

У UaVaxBot можна розрахувати графік щеплень за датою свого народження. У майбутньому через сервіс можна буде записатися на вакцинацію або зв'язатись зі своїм лікарем.

Скористатися сервісом можна, відсканувавши qr-код, за пошуком у Телеграм – @UaVaxBot чи перейти за посиланням https://t.me/UaVaxBot.

Треба буде надати сервісу свій номер телефона. Необхідну інформацію чи відповіді на питання можна знайти у тематичних розділах.

Фото: Як користуватися чат-ботом з вакцинації (vaccine.org.ua)

Вакцинація за Національним календарем щеплень безкоштовна

В Україні затверджений Національний календар профілактичних щеплень. У цьому документі вказаний перелік обов'язкових щеплень та оптимальні строки їх проведення.

В Україні Національний календар профілактичних щеплень передбачає імунізацію проти 10 захворювань: туберкульозу, гепатиту В, кору, епідемічного паротиту (свинки), краснухи, дифтерії, правця, кашлюка, поліомієліту та хіб-інфекції.

Всі вакцини, які передбачені за Національним календарем щеплень, є безкоштовними. Звернутися для отримання вакцини можна до сімейного лікаря, терапевта чи педіатра.

Нагадаємо, ми писали про вакцинацію дітей та дорослих за календарем щеплень.

Також ми розповідали, як дізнатися свій вакцинальний статус.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна у Telegram.