В Україні відкрився ще один завод із виробництва безпілотників: що відомо

В Україні відкрили ще один завод німецької компанії Quantum-Systems GmbH з виробництва безпілотників. Очікується, що на виробництві збиратимуть по 1000 дронів на рік, а також виготовлятимуть запчастини.

Про це повідомляє РБК-Україна із посиланням напрес-службу компанії.

Новий завод стане другим підприємством компанії в Україні, і очікується, що до кінця року на ньому працюватиме близько 100 осіб.

"Quantum Systems інвестує до шести мільйонів євро протягом наступних двох років. Для компанії це вотум довіри Україні та її співробітникам, і водночас знак прихильності компанії до надання довгострокової підтримки Україні в галузі оборони своєї країни", – йдеться в повідомленні.

При цьому наголошується, що наразі компанія Quantum Systems виробляє продукцію подвійного призначення для цивільного і державного сектору, в якій зайнято близько 250 співробітників.

Виробниче підприємство в Україні – це четвертий завод компанії із семи, розташованих по всьому світу.

Дрони та РЕБ українського виробництва

З початку повномасштабного вторгнення РФ українські компанії почали масове виробництво дронів. Мова не тільки про безпілотні літальні апарати, а й про надводні дрони.

Так, міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишин заявляв, що Україна налагодила серійне виробництво вітчизняного аналога "Шахедів".

Окрім цього в Україні розробили та успішно випробували дрони-камікадзе, подібні до російських "Ланцетів".

Міністр із цифрової трансформації Михайло Федоров казав, що Україна має амбіції перевести виробництво РЕБ на ринкові рейки та відкрити його для підприємців.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.