В Україні можуть розширити коло осіб, які матимуть право роздавати повістки

В українській державі може розширитися коло осіб, які матимуть право роздавати повістки особисто під підпис. Про це пише видання УНІАН.

Мобілізація в Україні 2023 триває за старими правилами, але згодом мобілізаційні процеси можуть проходити по-новому. Зокрема, влада хоче запровадити новації у процесі роздачі повісток.

У проекті закону щодо мобілізації зазначається, що чоловікам можуть вручати повістки особисто під підпис та через електронний кабінет призовника, поділилася інформацією з "РБК-Україна" адвокат Катерина Аніщенко. Експерт зазначила, що у разі ухвалення законопроекту, коло осіб, які мають право вручати повістки особисто під підпис, розшириться.

"…повістку зможе вручати або працівник поліції, або представник військкомату (нова назва – територіальні центри комплектування та соцпідтримки)… Новими змінами пропонується, щоб працівники ЖЕКів, голови ОСББ та інші також вручали повістки під особистий підпис. Це пропонується шляхом внесення змін до закону України "Про місцеве самоврядування", щоб забезпечити явку осіб призовного віку", – зазначила співбесідниця.

Мобілізація в Україні сьогодні

Зараз вручити повістку можуть, за умов двох уповноваженних осіб – працівника військкомату та працівника поліції. Атакож, вручити повістку мають право й працівники ЖЕКів, голови ОСББ та роботодавці, які мають відповідне розпорядження керівника військкомату.

25 грудня стало відомо, що Кабмін вніс у Верховну Раду проект закону про удосконалення мобілізації та військового обліку. Зокрема, у документі пропонується зменшити призовний вік українців з 27 до 25 років.

Джерело: 5692.com.ua