В “Укравтодорі” заявили, що швидко відбудують міст, який обвалився у Львівській області

Міст через річку Західних Буг біля села Гайок у Львівській області, який обвалився 3 травня, був включений до списку національної програми відновлення мостів і його реконструкція була запланована на цей рік. Роботи там мають розпочатися уже найближчим часом.

Про це повідомила прес-служба "Укравтодору" у Facebook.

"Минулого року ми вже мали ситуацію, в якій через обвал мосту були вимушені оперативно будувати новий. Йдеться про міст через річку Чортомлик на трасі Н-23 Кропивницький – Запоріжжя у Дніпропетровській області. За 7 місяців переправу було повністю відновлено. Аналогічно буде реконструйовано переправу через Західний Буг: оперативно та якісно", – розповіли агентстві.

Як зазначається, у 2020 році служба автомобільних доріг у Львівській області провела тендер на виготовлення проєктно-кошторисної документації для ремонту цього мосту. Переможцем тендеру стала компанія ТОВ "СІНК ПЛЮС МІКК". Орієнтовна вартість реконструкції – 74 млн грн.

"Проект реконструкції вже найближчим часом буде представлено техраді "Укравтодору" та секції 5 ДерждорНДІ. Вже після цього буде оперативно визначено підрядника й у максимально короткі терміни розпочнуться будівельні роботи", – запевнили в "Укравтодорі".

Станом на неділю, 3 травня, "Укравтодор" одразу організував об'їзд за такою схемою: якщо їхати у напрямку зі Львова, то треба доїхати до міста Кам'янко-Бузька, там повернути ліворуч і їхати у напрямку міста Великі мости.

Далі дорогою Р-15 до міста Червоноград, а звідти дорогою Т-14-10 до міста Радехів. У зворотному напрямку діє аналогічна схема руху.

Нагадаємо, масштабне обстеження мостового господарства на початку 2020 року показало, що негайного ремонту потребують 895 штучних споруд по всій Україні. З них 169 – вже у передаварійному стані. Основна причина такого результату – відсутність належного фінансування й ігнорування проблеми десятиліттями.

У квітні 2020 року за ініціативи президента стартувала національна програма відновлення мостів у рамках програми "Велике будівництво". ЇЇ ціль – оновити майже 1400 штучних споруд до 2025 року.

Результат минулого року – оновлено і побудовано 158 штучних споруд. План на цей рік – мінімум 160 штучних споруд. Для порівняння – у 2018-2019 роках оновлювалося лише 30-40 по всій країні.