В США відбувся перший у світі концерт робота: подробиці

В легендарній Кремнієвій Долині відбулася по справжньому історична подія – перший у світі концерт, на якому виступав робот, створений стартап-компанією TechFusion Dynamics.

Тисячі глядачів заповнили стадіон, щоб стати свідками цього унікального інноваційного шоу. Те, що вони побачили, перебільшило всі їх очікування – робот, оснащений найпередовішими технологіями, вразив публіку не тільки своїми вокальними даними, але й справжнім природнім артистизмом, повідомляє ktoday.com.ua.

Концерт розпочався вітальними словами до всіх присутніх, які робот виголосив ідеальною англійською, та ще й з легким британським акцентом. Потім він виконав музичні хіти різних років, які були підібрані так, щоб задовольнити слухачів різного віку. У програму концерту увійшли як класичні рок-хіти, так і сучасні поп-кавери.

Зазначається, при виробництві цього робота використовувались сучасні технології, зокрема нейронні мережі для генерації тексту і музики в реальному часі та чіпи Apple M3 Pro, які забезпечили роботу змогу генерувати всі звукові доріжки просто на місці, без необхідності у віддалених серверах. Також робот-співак оснащений передовими системами моторики і штучного інтелекту, розробленими TechFusion Dynamics, які забезпечили йому можливість рухатися з максимальною точністю і грацією, та відповідним чином реагуючи на зміни в навколишньому середовищі та настрої публіки.

Найбільший захват у глядачів викликав виступ робота у стилі реп. Віртуозне володіння римами і артистична подача матеріалу викликали справжню бурю оплесків всіх присутніх. У перервах між виконанням пісень робот спілкувався з глядачами, відповідав на їх питання, жартував і навіть влаштовував імпровізовані міні-шоу, демонструючи свою гнучкість і рухливість.

Серед присутніх гостей були помічені відомі актори які прокоментували побачене ними на сцені.

Зокрема Леонардо ДіКапріо заявив: "Це неймовірний крок уперед для штучного інтелекту. Я вражений, наскільки природно він взаємодіє з публікою." А зірка фільмів "Марсіанин" та "Агент Єва" актриса Джессіка Честейн додала: "Я б ніколи не подумала, що робот зможе викликати такі емоції. Це майбутнє, і воно тут".

Організатори концерту зазначають, що планують щорічно проводити подібні концерти та мають надію, що у майбутньому ці події привернуть увагу не тільки місцевих жителів, а й туристів з усього світу.

Джерело: 5692.com.ua