В ОП зробили заяву щодо відновлення роботи аеропорту в Ужгороді

Питання щодо відновлення роботи аеропорту в Ужгороді наразі поставлене на паузу. Його передали у відповідальність Міністерства внутрішніх справ.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву заступника глави Офісу президента України з питань регіональної політики Віктора Микити в інтерв'ю LB.ua.

"Це питання поки що на паузі. Аеропорт передали Міністерству внутрішніх справ. Тут планують створити європейський хаб авіазабезпечення цивільного захисту", – розповів Микита.

За його словами, аеропорт в Ужгороді може забезпечити нерегулярні чартерні рейси. Однак віддаленість цього аеропорту від Києва та інших регіонів створює певні логістичні труднощі.

"До Закарпаття з Києва – 800 кілометрів. Від Харкова ще далі. Якщо дивитися логістику, інколи зручніше доїхати потягом до польського аеропорту й полетіти одразу в усі сторони, ніж їхати до Закарпаття. Треба зробити дорогу, покращити залізничне сполучення", – зазначив заступник глави ОП.

Аеропорт в Ужгороді

Нагадаємо, Україна закрила повітряний простір 24 лютого 2022 року через повномасштабне вторгнення Росії. У перший день великої війни окупанти вдарили по аеропортах та іншій інфраструктурі, яка забезпечує безпеку польотів.

Наприкінці липня 2022 року Закарпатська обласна рада заявила про виділення 26 млн гривень на роботи в аеропорту "Ужгороді". Пасажирське сполучення сподівалися запустити через 1-2 місяці.

Проте тодішній голова Закарпатської ОВА Віктор Микита заявив, що аеропорт не зможе відновити роботу найближчим часом через неготовність самого летовища та відсутність необхідних документів.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.