В кількох областях України оголосили повітряну тривогу: в чому причина

В Україні пізно ввечері 9 травня оголосили повітряну тривогу в низці областей. Фіксується загроза ворожих ударів із застосуванням дронів-камікадзе та авіаційних бомбових атак.

Про це передає РБК-Україна з посиланням на Telegram командування Повытряних сил ЗСУ.

Військові спочатку попередили про фіксацію активності ворожої тактичної авіації на північно-східному напрямку, та заявили про наявність загрози ударів для прифронтових областей.

Пізніше стало відомо про пуски керованих авіаційних бомб тактичною авіацією російських окупантів у Харківській області.

А вже ближче до опівночі в Повітряних силах заявили про загрозу через ударні безпілотники для південних областей України.

"Увага! Дніпропетровська, Херсонська, Миколаївська та Запорізька області – загроза застосування ударних БпЛА!" – йдеться в оголошенні військових.

В яких саме областях оголошена тривога зараз:

Повітряні атаки

Нагадаємо, війська РФ регулярно завдають по Україні повітряних ударів, часто із використанням дронів-камікадзе, ракет різних типів, а також суттєво страждають через ворожі авіабомби прифронтові та прикордонні райони країни.

Раніше повідомлялося, що у ніч проти 9 травня росармія для чергової атаки по території України застосувала 20 "Шахедів". Силами та засобами ППО ЗСУ були знищені 17 ворожих ударних безпілотників над Одеською областю.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.