В АТБ розповіли, як зберігають товар при вимкненнях електрики і що робити, якщо купили зіпсовану продукцію

Вимушені відключення електроенергії впливають на роботу магазинів по всій Україні. Основною проблемою є збереження швидкопсувних продуктів, адже вони потребують пильного дотримання умов зберігання та реалізації.

Як зберігається така продукція при тривалих вимкненнях світла та як бути у разі придбання зіпсованих товарів, розповіли виданню УНІАН у прес-службі мережі супермаркетів АТБ.

Повідомляється, що з усіх 1228 магазинів мережі АТБ стаціонарними дизельними електростанціями забезпечені 1219 супермаркетів.

Тож при відключеннях світла магазини АТБ продовжують роботу, але з обмеженнями по ввімкненню деякого обладнання. Холодильне устаткування та морозильні камери не відключаються! – наголосили у компанії.

Як зберігають швидкопсувні продукти вночі

У нічний час не можна використовувати генератори, що пояснюється дією закону про заборону на шум з 22:00 до 8:00 у житлових забудовах. Тому, щоб забезпечити належні умови зберігання швидкопсувні продукти на нічний час переміщують у середньотемпературні та низькотемпературні ларі та камери.

У цьому обладнанні утримується заданий температурний режим до 6-8 годин, тому свіжість товарів зберігається навіть при відключеннях електрики вночі.

Що робити в разі купівлі зіпсованого товару

Представники АТБ зазначили, що працівники супермаркетів щоранку перевіряють якість продукції, що підлягає реалізації. Зокрема, заміряється температура, оцінюється зовнішній вигляд, герметичність пакування, переглядаються терміни придатності.

Покупцям перед придбанням товару теж варто звертати увагу на ці моменти, щоб впевнитися в якості товару.

У разі придбання зіпсованої продукції покупець повинен звернутися до адміністрації магазину, де була зроблена покупка. Обов’язково надати чек, що підтверджує дату, час та місце покупки. Кошти за такий товар компанія поверне у повному обсязі, – зазначили в АТБ.

Джерело: 5692.com.ua