В Афінах тисячі людей вийшли на акції проти COVID-вакцинації

В Афінах понад 5 тисяч осіб вийшли на протести проти вакцинації від коронавірусу. Протестувальники вимагали відставки уряду.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Reuters.

Цей протест став найбільшою демонстрацією протидії щепленню. Водночас опитування показало, що більшість греків заявили, що збираються отримати вакцину, і більшість висловилася за обов'язкову вакцинацію деяких верств населення.

Крім того, близько 41% греків повністю вакциновані.

“Кожна людина має право вибору. Ми вирішили, що уряд не обирає для нас", – сказав Фейдон Воволіс, кардіолог, який поставив під сумнів наукові дослідження навколо захисних масок та вакцини.

#BREAKING: Another Footage: – After France now Greece plan to vaccinate teenagers triggers protests in Greece #BreakingNews #Greece #France #Athens #France #vaccination #Covid_19 #Internationalleaks #UN #Europe pic.twitter.com/bzGohJuj18

— The HbK (@The5HbK) July 14, 2021

У 11-мільйонній країні з початку пандемії заражено понад 444 700 людей, а 12 782 померли. У середу, 14 липня, органи влади зафіксували майже 3000 нових заражень.

Напередодні влада Греції оголосила обов'язкову вакцинацію від коронавірусу для співробітників ряду сфер. У разі відмови від щеплення їх будуть усувати від роботи. Крім того, з 16 липня в країні невакциновані не зможуть відвідувати розважальні заклади.