Умєров розповів, як закон про мобілізацію вплинув на темпи поповнення армії

Після ухвалення закону про мобілізацію навесні цього року, мобілізаційні показники зросли у 2,5 рази. Крім того, 12% українців добровільно вступають до лав ЗСУ завдяки новій системі призову.

Про це заявив міністр оборони України Рустем Умєров, повідомляє РБК-Україна з посиланням на його інтерв'ю Fox News Digital.

"З моменту ухвалення закону про мобілізацію навесні цього року ми збільшили мобілізаційні показники у 2,5 рази. Дванадцять відсотків військовослужбовців добровільно вступають до лав армії завдяки новій системі призову", – сказав він.

Умєров зазначив, що закон про мобілізацію мав на меті зробити процес призову до армії більш ефективним і прозорим. За словами міністра, позитивні показники свідчать, що українці готові "захищати свою землю зі зброєю в руках".

Також Fox News написало, що оскільки незабаром розпочнеться зимовий сезон бойових дій, уряду України необхідно активізувати зусилля щодо набору нових солдатів, навчання та надання необхідного військового обладнання для перемоги у війні. Крім того, повідомляється, що мобілізація відбувається відповідно до планів, розроблених українським урядом.

Нагадаємо, вчора міністр оборони Рустем Умєров підтвердив, що у західних партнерів України виникають питання про мобілізацію 18-25 річних осіб. За його словами, іноді відбуваються такі обговорення цього питання.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.