Українцям розповіли, в якій валюті краще зберігати заощадження

Багато українців уважно стежать за ринком валюти і відчувають занепокоєння, коли гривня "падає". Проте ситуація перебуває під постійним контролем Нацбанку, який завіряє, що не слід хвилюватися.

Чому громадянам не варто постійно спостерігати за курсом та в якій валюті слід зберігати заощадження, розповів доктор економічних наук, голова Adventer Group Андрій Длігач.

Експерт наголошує, що Україна має підтримку міжнародних партнерів, а ситуація з курсом є цілком керованою з боку НБУ. За цей рік регулятор використав 9 мільярдів доларів зі своїх золото-валютних резервів, щоб підтримати курс національної валюти.

Ми маємо достатньо допомоги міжнародних партнерів та, з іншого боку, велику потребу у гривні, адже велику частину витрат держава несе саме в ній. Переживати про значні коливання курсу не слід, – сказав Андрій Длігач.

Щодо того, в якій валюті варто зберігати заощадження, доктор економічних наук зазначив наступне. Якщо у вас є певні грошові зобовʼязання, приміром, кредити, допомога близьким, накопичення на освіту для дітей тощо, тоді доцільно зберігати заощадження у відповідній валюті.

У тій валюті, в якій ви плануєте нести витрати, в тій і треба мати пріоритет заощаджень, – пояснив Длігач.

Якщо подібних зобовʼязань немає, то заощадження рекомендується розділити на кілька частин:

  • євро;
  • долари;
  • гривні.

Джерело: 5692.com.ua