Українців попередили про сильні заморозки найближчими днями: де чекати похолодання

Погода в Україні відзавтра, 16 жовтня, погіршиться. Очікуються заморозки та дощі.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на ДСНС та синоптика Наталку Діденко у Telegram.

"Увага! Дістаємо пуховички та шарфики, бо вже від завтра та протягом наступних трьох днів майже по всій Україні очікуються сильні заморозки 0 -5 градусів", – йдеться у повідомленні.

Рятувальники зазначають, що значно похолодає у Вінницькій, Черкаській, Кіровоградській, Полтавській й Дніпропетровській областях, а також у північних і західних областях.

У Києві та області на заморозки слід чекати вже з 17 жовтня.

В Україні встановили другий (помаранчевий) рівень небезпеки. У ДСНС нагадали, що у гори краще підійматися лише за сприятливої погоди.

Прогноз погоди на завтра

За словами синоптика Наталки Діденко, заморозки найближчої ночі переважно очікуються у західних областях. Але 17, 18, 19 та 20 жовтня вже на більшості території України буде мінусова температура.

Завтра, 16 жовтня, на заході вночі заморозки від 0 до -3 градусів, вдень +9 +12, на Закарпатті до +16 градусів, без опадів.

На півночі періодично дощ, а температура повітря у межах +8 +11 градусів. У центральних областях місцями дощ, вдень +9 +13 градусів.

На сході також завтра дощ, вдень стовпчики термометрів покажуть +11 +14 градусів. У південній частині очікуються дощі, місцями навіть сильні опади. Температура повітря протягом дня +11 +16 градусів.

У Києві завтра очікується хмарна волога погода із періодичним дощем. Вночі +3 +4 градуси, вдень +10 градусів.

В Україну йде похолодання

Синоптики попереджують, що найближчими днями в Україні похолодає. Очікуються перші сильні нічні заморозки.

У Міненерго переконані, що похолодання не спричинить повернення до графіків відключень світла.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що Україна зробила запас газу та вугілля. За його словами, його повинно вистачити на зиму.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.