Україна готується до широкоформатних перемовин із Угорщиною

Україна може провести широкомасштабні переговори з прем'єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном. Про це заявив заступник голови Офісу Президента України Ігор Жовква. Він підкреслив, що такі переговори можуть стосуватися низки питань, включаючи економіку та двосторонні відносини між Україною та Угорщиною.

Що відомо

Жовква зауважив, що обговорення може включати питання, що виходять за рамки національних меншин, і охоплювати різноманітні аспекти співпраці між двома країнами. Він зазначив, що економічні питання, зокрема транзит між Україною та Угорщиною, можуть бути однією з ключових тем обговорень.

Ми, безумовно, підготуємо цей візит і працюватимуть команди. Нічого кращого в дипломатії, ніж переговори віч-на-віч, не придумано, – підкреслив Жовква, вказуючи на важливість особистих зустрічей для розв'язання міжнародних питань.

Зустріч між Зеленським і Орбаном може визначити новий етап у розвитку відносин між Україною та Угорщиною, враховуючи широкий спектр тем, які можуть бути висвітлені. Слід очікувати, що переговори такого рівня також сприятимуть вирішенню актуальних питань, що стосуються обох країн і, зокрема, війни в Україні.

Джерело: 5692.com.ua