Українська армія за час війни отримала більше трофейних танків, ніж втратила, – Forbes

Українська армія захопила більше російських танків, ніж втратила власних за час повномасштабної війни, таким чином збільшивши кількість бойової техніки без створення жодного нового танка або зняття зі складу будь-якої старої машини, дійшли висновків експерти.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Forbes.

Згідно з даними аналітиків з відкритих джерел, які ретельно вивчають фотографії та відео в соціальних мережах, ЗСУ за місяць втратили щонайменше 74 танків (знищених або захоплених), але "конфіскувала" при цьому не менше ніж 117 танків окупантів.

Експерти з Oryx також повідомляють, що війська РФ захопили 37 українських танків. Втрати ж противника, за інформацією Генштабу ЗСУ, обчислюються приблизно в 530 танків.

"Захоплені Україною 117 танків – це тільки те, що візуально можуть підтвердити аналітики. Фактична кількість майже напевно набагато вище. Скільки з вилучених танків та іншої техніки придатні до подальшого використання, стверджувати складно", – йдеться в публікації.

Основний танк української армії-Т-64. Такий тип зараз вже не використовується в армії РФ. Але також ЗСУ експлуатують як мінімум дві моделі, які досі використовують і російські військові: Т-72 і Т-80 (останній є "модернізованим" Т-64). Танки Т-72 є простішим і дешевшим для серійного виробництва і легкої підтримки в польових умовах.

Раніше повідомлялося, що військові в Сумській області знищили "модний" російський танк "Чорний орел" (так званий "Об'єкт 640").

Війна Росії проти України триває тридцять днів. Всі подробиці російської агресії, ситуація в містах і міжнародна реакція – у текстовому онлайні РБК-Україна.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.