Українців закликали не стояти поряд з росіянами на Олімпіаді в Пекіні: причина

Українських спортсменів закликали уникати будь-яких контактів з російськими представниками під час проведення Олімпійських ігор в Пекіні. Такі рекомендації пов'язують з тим, аби не допустити жодних провокацій.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву міністра молоді та спорту України Вадима Гутцайта, якого цитує "Суспільне".

"У нас була онлайн зустріч з усіма спортсменами і тренерами, як поводити себе у таких ситуаціях, коли будуть провокації, як це було на літній Олімпіаді. Всі спортсмени обізнані, вони знають, як себе поводити у таких ситуаціях", – розповів міністр.

За його словами, українці, зокрема, не мають стояти поруч з російськими спортсменами, коли ті тримають свій прапор.

"Вони не повинні стояти разом, коли стоять спортсмени з Росії зі стягом. Щоб вони не були разом. Вони повинні це знати. Ми над цим працювали. Після літньої Олімпіади не вперше зустрічалися зі спортсменами і це обговорювали", – пояснив Гутцайт.

Нагадаємо, під час літніх Олімпійських ігор у Токіо минулого року розгорнувся скандал довкола української легкоатлетки Ярослави Магучіх.

Зокрема, під час святкування українка обійнялася з росіянкою Марією Ласіцкене, що здійняло хвилю негативних коментарів в її адресу.

Після чого Магучіх відреагувала на скандал, вона заявила, що в її фотографії зі спортсменкою з РФ не було ніякої політичної позиції.