Україна приєдналася до рішення ЄС продовжити санкції проти Росії

Україна приєдналася до продовження Радою ЄС на пів року санкцій щодо фізичних осіб та організацій Росії за порушення територіальної цілісності України. До цього рішення також приєдналися країни-кандидати на вступ до Євросоюзу.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву глави дипломатії ЄС Жозепа Борреля.

Зазначається, що 10 вересня поточного року Рада ЄС продовжила ще на 6 місяців, до 15 березня 2022 року, санкції проти Росії.

"Україна приєднується до цього рішення Ради",- цитує пресслужба Ради ЄС заяву Борреля.

Він також зазначив, що рішення про продовження санкції проти Росії підтримали країни-кандидати на вступ до ЄС – Чорногорія та Албанія, А також член Європейського Економічного Простору Норвегія.

"Вони (країни – ред.) будуть гарантувати, що їх національна політика відповідала даному рішенню Ради", – зазначили в пресслужбі.

Нагадаємо, 10 вересня Європейський союз ще на пів року – до 15 березня 2022 року – продовжив персональні санкції проти Росії.

Зазначимо, чинні обмеження передбачають заборону на поїздки в ЄС, заморозку активів і заборону на надання коштів або інших економічних ресурсів. Санкції застосовуються до 177 фізичних і 48 юридичних осіб.